Problemer på flyplassen

Hei igjen dere!

Nå sitter jeg i sengen min hjemme i Sandnessjøen og tenkte jeg skulle oppdatere dere litt på hva som skjer om dagene i livet mitt. Jeg er hjemme på en 10 dagers perm som jeg har mellom vaktene jeg jobber som vakt og sikringssoldat for Luftforsvaret. Jeg reiste hjem på fredagen og skal være her til neste søndag.

Jeg var ute i går med et par venner fra skolen som fortsatt er i Sandnessjøen og jobber før de skal videre ut i verden, det var vell egentlig her jeg stresset mest med forberedelsen i og med at reisen min fra Gardermoen ble svært hektisk pga flyproblemer. Jeg er nemlig litt irritert på militæret fordi de booker fly til meg med to ulike selskaper i stedet for et. Tilbake til flyene, jeg skulle reise fredag klokken 17.40 med Norwegian, flyet ble utsatt opp til 4-5 ganger, jeg som hadde god tid mellom flyvningene fikk plutselig veldig dårlig tid. Etterhvert var det litt over en time til flyet mitt med Widerøe fra Trondheim skulle gå til Sandnessjøen så jeg ble veeeldig stressa, haha. Jeg gikk til første vakt jeg så og spurte om Norwegian hadde en skranke i nærheten jeg kunne henvende meg til, vakten sendte meg til enden av flyplassen hvor det rett og slett ikke fantes noe, deretter ble jeg sendt tilbake til der jeg var i første omgang for så å forstå at de har sendt meg feil vei igjen, snakk om mangel på kontroll ansatte har der. Til slutt kom jeg frem og informerte mannen bak skranken om at flyet var forsinket og at jeg ikke kunne vente mer pga neste fly gikk om en time. Hyggelig som han var klarte han å ombooke meg til et annet fly som skulle gå om 5 min, stressa som jeg var ble jeg enda mer stressa når jeg skjønte at den nye gaten min var helt innerst i den nyeste delen av Gardermoen som tar veldig lang tid å gå til. Da jeg løp gjennom den varme flyplassen og kom fram var jeg utrolig varm og sliten av å løpe med håndbagasjen for så å få vite at det nye flyet mitt også var utsatt.

Til slutt klarte vi å komme oss på flyet og det skulle lette, jeg henvendte meg til første crew ansatt på flyet for å fortelle om situasjonen min, det var en stor og sur dame som overså meg og bare sa “snakk med noen andre” for så å gå videre uten noe mer. Jeg henvendte meg til den andre crew ansatte jeg fant som var en mye hyggeligere dame, jeg lurte på om de hadde mulighet til å kontakte Widerøe og høre om de kunne vente noen minutter ettersom vi skulle lande 10-15 min før mitt andre fly skulle gå. Dette var viktig for meg i og med at militæret har booket Norwegian og Widerøe som betyr at jeg måtte sjekke bagasjen inn på nytt i Trondheim, men det kunne de ikke. Flott, tenkte jeg.

Da jeg landet i Trondheim henviste jeg meg i skranken der og det var en svært hyggelig mann som hjalp meg der med å skulle prøve å ta seg av bagasjen min i og med at jeg egentlig bare måtte løpe til flyet mitt med en gang. Da jeg kom fram til det andre flyet mitt var det utsatt to ganger med 30 min, altså kunne jeg slappe litt av. Så, da dro jeg fra Trondheim i håp om at de på magisk vis hadde klart å overføre baggen min til Widerøe sitt fly. Da jeg kom frem til Sandnessjøen kom ikke baggen min ut og jeg henviste meg til ansatte på Stokka flyplass, de kunne ikke hjelpe ettersom jeg hadde reist med Norwegian tidligere. Snakk om lur ordning her altså.

Dermed tok jeg kontakt med Norwegian i Trondheim hvor jeg fikk kontakt med mannen som hjalp meg da jeg var der, han informerte meg om at de skulle sende baggen med bil fra Trondheim lørdagen klokken 9 på morgenen slik at den da ville være fremme ca 4-5 tiden hos meg. Jeg ventet og ventet, ringte og ringte men ingen svar. Ettersom jeg skulle ut med venner på lørdagen måtte jeg ta på meg klær jeg egentlig ikke bruker lengre ettersom mine egentlige klær var i bagasjen. Da jeg var på vors fikk jeg en telefon fra ham i Trondheim som sa at bagen var sendt tilbake til Oslo, nå begynte jeg altså å bli veldig sur over hvordan dette selskapet behandler ulike situasjoner. Jeg sa bare “ok, greit, fint, hade” for å kunne legge på ettersom jeg bare mistet motet. Så nå sitter jeg her, venter på en bag som blir sendt imorgen kveld og mest sannsynlig kommer på mandag eller tirsdag ettersom den skulle sendes fra Oslo til Bodø også kjøres fra Bodø til Sandnessjøen.

Så nå har jeg fått ut litt frustrasjon overfor militærets system og systemet til Norwegian, som jeg aldri har brukt tildigere ettersom jeg er fornøyd kunde hos SAS/Widerøe. Jeg kommer nok til å fortelle dette til militæret slik at jeg slipper noe mer av dette, hvis ikke vet jeg ikke hva jeg skal gjøre.

Men alt i alt ble det en veldig fin kveld i går sammen med venner og slikt, har virkelig savnet de jeg var med. Følte det var godt å få komme hjem og slappe av litt. I militæret jobber jeg turnus siden jeg er vaktsoldat, turnusen er 2 uker på, 10 dager av, 4 dager utdanning. Når jeg nevner dette kommer jeg på at jeg ikke hadde sovet et sekund på 53 timer når jeg landet i Sandnessjøen, noe som forsterket “lost”-følelsen min på flyplassene.

Velvel, nok klaging. Jeg har forresten gjort et par innkjøp de 2-3 siste dagene som jeg kommer til å vise her på bloggen om ikke lenge. Også har jeg en time imorgen for å gjøre noe jeg har ønsket å gjøre lenge, det kommer jeg til å fortelle dere senere. Håper dere følger med, litt avsløringer kommer til å skje på snappen min (alejak).

Ha en fin dag videre blogglesere ♥♥

 

 

Har du noen gang opplevd noe slik på flyplassen (eventuelt med Norwegian)?

 

3 kommentarer

Siste innlegg